יום חמישי, 27 ביוני 2019, כ"ד סיון ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5407068

בריאות ותזונה במה קורא נט

עוגת גבינה ופירורי שקדים

צוות מה קורא נט התלווה לדורית בהכנת עוגה לכבוד חג השבועות. לפניכם: שלב אחר שלב וגם המתכון. בתיאבון

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

לבנה דבח

עורכת והבעלים של מה קורא בכפר ומה קורא נט

makorebakfar@gmail.com

מאת: לבנה דבח

דורית בן אור מעצבת עוגות ובעלת קייטרינג בוטיק חלבי "דורית אופה קסמים" בכפר יונה

דורית ילידת כפר יונה, נשואה לאביב ואמא לשחר, אודיה, אחיה ורנן שיהיו בריאים.

-"עוגת הגבינה הראשונה שהכנתי יצאה שטוחה ושרופה כמו פיתה על האש...בעלי אכל בגבורה ואפילו טען שממש טעים לו...אני לא הצלחתי לאכול ממנה אפילו ביס אחד..

זה לא גרם לי להתייאש..להיפך! החלטתי שעוגות הגבינה שלי יהיו כ"כ טעימות מעכשיו שהוא ישכח את הטעם ה"טעים" שלה!

ניסיתי עשרות מתכונים עד שהגעתי למתכון המושלם של עוגת הגבינה האפויה שלי.

ואז התחלתי להכין גם עוגות גבינה קרות

העוגות האלה קלות מאוד להכנה וההצלחה מובטחת ב 100%.

בחרתי לשתף אתכם במתכון שלי לעוגת גבינה ופירורי שקדים.

השילוב של טעמי הגבינה והשקדים יוצר הרמוניה מושלמת של מתיקות חמיצות ואגוזיות שאני מאוד אוהבת.

מתכון מתאים לתבנית עגולה בקוטר 24. רצוי תבנית קפיצית או רינג לאפיה".

לבצק:

150 גר קמח לבן

50 גר שקדים מולבנים טחונים

קורט קינמון

2 כפות סוכר

1 כף גרידת לימון

100 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 חלמון

לעוגה:

750 גר' גבינה לבנה 5%

1 שמנת חמוצה

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

2.5 כפות סוכר

375 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל וחצי)

אפשרויות לקישוט:

200 גר 'פירות יער קפואים

או תערובת של פירות קפואים וטריים לטעמכם

125 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת עם 1 כף אינסטנט פודינג

גביע ופל

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת הבצק

מחממים תנור ל 175 מעלות

בקערת המיקסר עם וו גיטרה(וו לישה) שמים קמח,שקדים,גרידת לימון, קינמון וסוכר ומערבבים באיטיות במשך דקה.

מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה ומגבירים את מהירות העירבול לבינונית

כשהתערובת ניראת כמו פירורי חול מוסיפים את החלמון ומערבלים מעט רק עד שמתקבל בצק אחיד.

אם נשארים מעט פירורים מאחדים אותם בלישה ידנית קצרה.הבצק רך, נוח ולא דביק

מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפיה ומחלקים את הבצק ל- 3

2/3 מכמות הבצק מהדקים ביד בצורה אחידה לתחתית התבנית ודוקרים במזלג. ואת השליש הנותר משטחים על נייר אפיה.

אופים אותם יחד כ 15 דקות עד שהבצק מזהיב יפה.מוציאים ומקררים.

העוגה:

מערבבים בקערה גבינה לבנה עם שמנת חמוצה וסוכר.מוסיפים אינסטנט פוגינג ומערבבים היטב למסה חלקה ללא גושים בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה עד שהיא יציבה ולא נוזלית' שימו♥️ לא להקציף יותר מידי שלא תישבר.

בתנועות עטיפה עדינות מאחדים את הקצפת עם תערובת הגבינה ושופכים על התחתית האפויה.

מזיזים בעדינות את התבנית שהמסה תתייצב בצורה אחידה. אם צריך ניתן ליישר מעט בעזרת לקקן או סכין חלקה.

מפוררים את יתרת הבצק האפוי ומפזרים על העוגה.

עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות 4 שעות או למשך הלילה.

הרכבת העוגה:

מעבירים את העוגה לכלי הגשה שטוח

מקציפים 125 מ"ל שמנת מתוקה עם 1 כף אינסטנט פודינג.

מניחים את הופל על העוגה ומזלפים מתחתיו טיפת קצפת שיצמד לעוגה ולא יזוז.

ממלאים את הופל בקצפת ויוצרים "מפל" קצפת עד לתחתית העוגה

מקשטים בפירות ופרחים ומגישים באהבה

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה:
3
אין...אין דברים כאלה... מושלם !!! (ל"ת)
קרן | 21:16   02.06.19
2
♥️
דורית בן אור | 20:10   30.05.19
1
מהממת
יעל לוי | 18:54   30.05.19