יום שישי, 16 בנובמבר 2018, ח' כסלו ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5407068

מתכונים במה קורא נט

אוכל מתכונים

לקראת סיום קטיף הליצ'י ברחבי הגליל העליון קבלו מתכון קייצי נהדר

לארוחה שגרתית וגם כפתיח לארוחת החג

פורסם בתאריך:


כולם אוהבים את פרי הליצ'י הטרופי המתוק. כלל יבול הליצ'י במדינת ישראל עומד על כ- 320 טון בשנה. באזור הגליל העליון מטפחים מטעי ליצ'י על שטח של 170 דונם המניבים כ-200 טון בשנה.

הזנים אותם מגדלים בגליל מאוריצ'יוס ופלורידאני הנחשבים לאיכותיים, מתוקים ומניבי יבול גדול יחסית. הליצ'י מישראל מיוצא גן לאירופה. חוקרי מו"פ (מחקר ופיתוח) צפון של החברה לפיתוח הגליל, מנסים כל העת לאקלם ולפתח זני ליצ'י חדשים ואיכותיים, המקדימים את עונת הליצ'י בארץ ובעולם. לקראת סוף עונת הקטיף, להלן מתכון קייצי ומרענן של מתן מרגלית, שף "הגושרים מלון בטבע", המתאים לארוחה בימים החמים וגם כמנת פתיחה בארוחות החגים הקרבים עלינו לטובה.

סביצ'ה קיץ - טונה וליצ'י

שף מתן מרגלית - "הגושרים מלון בטבע"

 

מצרכים:

150 גרם טונה אדומה טרייה חתוכה לקוביות

6 ליצ'י קלופים וחתוכים לרבעים

1 נקטרינה/ אפרסק חתוכה לקוביות

1 גבעול בצל ירוק (החלק הירוק)

חצי גזר חתוך לרצועות דקות

1 צנונית- פרוסות דקות מאוד

עלי בזיליקום 

עלי כוסברה מופרדים מהגבעול וקצוצים דק

כף שמן זית

מלח, פלפל לפי הטעם

מיץ מלימון טבעי שלם

 

אופן הכנה:

מערבבים את הדג והירקות.

מתבלים בלימון, שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.

מערבבים, להיזהר לא למעוך אלא לערבב בעדינות עד שכל חומרי הגלם מכוסים ברוטב.

 

מניחים על צלחת הגשה.

 

במידה ואתם מכינים את המנה לארוחת החג, כדאי להוסיף גרגירי רימון לקישוט וטעם.

בתיאבון וחג שמח.

 

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה:
10
jzawtyig
Quick Loan | 18:45   19.10.18
9
trkoeiyk
Payday Loans | 10:33   18.10.18
8
yjwpdden
Instant Online Loans | 03:28   17.10.18
7
pxjyhmxd
Bad Credit | 19:09   15.10.18
6
ejpwvspn
Paydayloan | 04:11   13.10.18
5
xqrdkyzg
Best Online Loans | 19:33   11.10.18
4
zdmvbhjy
Best Online Loans | 00:43   11.10.18
3
xjlyqwmg
Payday Loans | 16:25   09.10.18
2
maolekkl
Get A Loan | 00:38   08.10.18
1
free online casino zshqm
Pennaspactice | 21:52   06.10.18