יום שבת, 04 באפריל 2020, י' ניסן ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 050-5407068

מתכונים במה קורא נט

אוכל מתכונים

מתכון ספינג׳ מדהים של מיקי שמו

פורסם בתאריך:


מתאים ל- 40 ספינג'ים.

זמן ההכנה: שעתיים

 

הספינג' הוא בצק מטוגן ופשוט אותו אנו פוגשים אצל יוצאי צפון אפריקה.

הספינג' דומה בצורתו לבייגל/כעך ושונה במרקם ובאיכות הבצק שלו מהשאר, הבצק של הספינג' הוא בצק דביק מאוד וכדי לעבוד איתו בצורה יעילה רצוי מידי פעם להרטיב את כפות הידיים במעט שמן, כשהן יוצאות מהשמן אפשר לטבול אותם בסוכר,בדבש וכו'.

 

רשימת חומרים:

1 ק"ג קמח מנופה

50 גר' שמרים טריים / שקית שימרית

50 גר' סוכר

5 גר' מלח

700 מל' מים פושרים

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים בקערת המיקסר עד 10דקות במהירות איטית עד בינונית 

    בעזרת "וו לישה" – הבצק דליל ודביק מאוד.

2. מתפיחים בקערה כשעה (עד הכפלת הנפח).

3. אחרי שעה מוציאים את כל האוויר מהבצק ומתפיחים שוב שעה.

4. מחממים שמן בסיר עמוק.

5. מוציאים עם כפות הידיים הרטובות מעט בשמן את הבצק ולוקחים מהבצק ויוצרים בעזרת

    מתיחה צורה של "כעך" עם חור באמצע ומטגנים מ-2 הצדדים כ-3 דקות מכל צד.

6. מוציאים מהשמן ,מסננים וטובלים בסוכר.

 

הערה:

יש כאלו ששמים מעט מאוד סוכר עד כף אחת מכיוון שאת הבצק טובלים בסוכר ולכן הוא מתוק 

מאוד.

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: