יום שבת, 04 באפריל 2020, י' ניסן ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 050-5407068

מתכונים במה קורא נט

אוכל מתכונים

מרק ראמן טיבעוני

פורסם בתאריך:


                         

5 ענפים סלרי ללא עלים

6 פטריות שיטאקי מושרות(אפשר כ8- פטריות טריות שאמפניון )

1 גזר גדול קלוף

150 גרם טופו חתוך לקוביות 1.5 סמ

2 ליטר מים

3 עלי כפיר ליים מיובשים

1.5 כפות מיסו בהיר

4 כפות רוטב סויה

1 כפית מירין

1 כפית שמן שומשום

1 כפית מלח שטוחה

מרכיבים  על הצלחת לפני שמוזגים את המרק

חבילת איטריות סובה(כוסמת)אפשר אטריות ראמן .א אורז.אטריות שעועית

נבטים סינים

בצל ירוק קצוץ

אצות ווקאמה שהושרו (לא חייב)

אופן הכנה 

קוצצים את הסלרי והפטריות רצועות דקות

גזר לרצועות גפרור

שמים בסיר עם מים(למקרה של פטריות טריות יש לשים אותם לקראת סוף הבישול

מרתיכים מנמיכים אש מוסיפים כפיר ליים ומבשלים כ10 דקות

<בינתיים מבשלים את אטריות הסובה 3 דקות במים רוטחים מסננים ושוטפים במים קרים

מוסיפים אל מי המרק את המיסו מלח תוך כדיי ערבוב עד להמסה מלאה

הוסיפו את המירין .סויה.טופו.ובשלב זה את הפטריות הטריות ובשלו לעוד 5 דקות

אם אוהבים כרוב ניתן להוסיף יש לחתוך אותו לרצועות דקות

אם אוהבים חריף ניתן להוסים גם לבישול וניתן לשים בצד ומי שאוהב יוסיף מוסים עקצוץ למנה

זה השלב בו בונים את הקערה

בתוך הקערה מוסיפים חופן נבטים .חופן אצות.ומפזרים מעל בצל ירוק

מערבבים את מרק ומוזגים מעל הירקות שבצלחת

 

 

 

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: