יום רביעי, 20 במרץ 2019, י"ג אדר ב' ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5407068

מתכונים במה קורא נט

אוכל מתכונים

סופגניות המרשמלו של מיקי שמו

מתכון מנצח

פורסם בתאריך:


את הסופגניות הללו ניתן לטגן ולמלא במליות שונות כמו: ריבה, ריבת חלב, שוקולד, קרם וניל, קונפיטורות שונות, חלבה, קרמל, גבינה, אוכמניות, תמרים ומרשמלו; אבל גם ניתן לאפות בתנור.

מעל הסופגניות ניתן לקשט בציפויים שונים, כגון: פונדנט שוקולד, ציפוי חלבה, ציפוי שוקולד לבן או אבקת סוכר.

 

מרכיבים:

420 גר' קמח (3 כוסות)

5 גר' מלח (כפית)

35 גר' שמרים טריים 

100 גר' חמאה + 50 גר' שמן קנולה (1/4 כוס)

3 ביצים מס' L 

50 גר' מים (1/4 כוס)

1 כף ברנדי

1 כפית תמצית וניל

1/4 תפוז מגורד

 

למילוי המרשמלו:
1/4 1 כוסות סוכר

70 גר' תות שדה טרי (שהעברנו בלנדר כמו "מחית")

1/3 כוס דבש 

1 שקית ג'לטין (14 גר') + 1/3 כוס מים קרים

 

אופן ההכנה:

לישת הבצק:
1. 15 עד 12 דק' – במהירות בינונית.

2. מכסים את קערת המיקסר "במגבת מטבח" ומתפיחים כ- 45 דקות בטמפ' החדר. 

3. מורידים את הנפח לבצק ומחלקים ל- 15 יחידות ומכדררים לכדורים.

4. מתפיחים כשעה.

5. מחממים בסיר גבוה שמן קנולה (שממלא כ- 3/4 גובה סיר) ומטגנים את הסופגניות כ- 3 דק' מכל צד. 

 

הכנת המילוי:
1. מרתיחים סוכר, דבש ותות שדה ומנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 2 דק'.

2. מעבירים למיקסר ומקציפים יחד עם שאר החומרים הנוספים כ- 10 דק' במהירות בינונית – גבוהה .

3. מעבירים לשקית זילוף וממלאים סופגניות.

 

בתאבון! 

רשת "שמו הקונדיטוריה" הוקמה בשנת 1992 על ידי רותי ואיציק שמו, שהתמחו במאפים ודברי מתיקה באזור הצפון. החנות הראשונה זכתה להצלחה רבה וכבשה את ליבו של הדור השני במשפחה, שהחליט להצטרף לעסק המשפחתי ולקח את החזון קדימה. על פיתוח הקולקציות של הרשת מופקד הקונדיטור מיקי שמו, שהפך בשנים האחרונות לאושיה בתחום הקולינארי בישראל, ונחשב ליועץ מבוקש בתוכניות הבישול והאירוח בערוצי המדיה השונים. 

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: