יום שלישי, 25 ביוני 2019, כ"ב סיון ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5407068

מתכונים במה קורא נט

אוכל מתכונים

סופגניות מיני בציפוי יולו שוקולד

סופגניות זעירות על מקל טבולות בשוקולד ומעוטרות במזרה סוכריות צבעוניות. חגיגה אמיתית.

פורסם בתאריך:


מאת: עורך השף הלבן | מקור מתכון : דנית סלומון | צילום : יהודה סלומון  

כמות מנות: 80 יחידות

רכיבים:

  • ¾2-1 כוסות (250-220 גרם) קמח
  • 3 שקיקים (3x10 גרם) סוכר וניל
  • ½ כף (6 גרם) שמרים יבשים
  • 40 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • ½ כוס חלב "תנובה" פושר
  • 1 ביצה גדולה
  • 1.5 ליטר שמן לטיגון עמוק
  • להגשה ולציפוי:
  • כ־80 קיסמי עץ באורך בינוני
  • גביע יולו שוקולד חלב או מריר
  • סוכריות מזרה לקישוט

איך מכינים:

1. מערבבים ¾1 כוסות קמח, סוכר וניל ושמרים בקערת המיקסר. מוסיפים חמאה, חלב וביצה ולשים במשך 8-7 דקות - מוסיפים מהקמח הנותר לפי הצורך כדי לקבל בצק רך, גמיש וחלק שכמעט לא נדבק לידיים. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומשהים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. חובטים בבצק כדי להוציא ממנו את האוויר והופכים אותו על משטח עבודה מקומח קלות. מרדדים לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 3 ס"מ ומסדרים אותם במגשים - משאירים רווחים בין עיגולי הבצק כדי שיהיה להם מקום לתפוח. אוספים את שאריות הבצק, לשים היטב לבצק חלק, מרדדים וקורצים עיגולים נוספים. משהים להתפחה עד שעיגולי הבצק מכפילים את נפחם.
3. מחממים שמן עמוק מעל להבה בינונית גבוהה. מטגנים את עיגולי הבצק בשמן החם - מספר העיגולים שאפשר לטגן יחד תלוי בגודלו של סיר הטיגון - עד שהם תופחים והופכים שחומים זהובים מכל עבריהם. מוציאים את הסופגניות הזעירות מהשמן ומספיגים על מגבות נייר.
4. מעבירים את היולו לכלי הגשה נוח לטבילה
5. נועצים קיסם בכל אחת מהסופגניות. אפשר לטבול את הסופגניות מראש, לעטר במזרה סוכריות ולהניח במגש ואפשר להגיש את הסופגניות המושחלות על קיסמים לצד קערה של היולו וקערית של מזרה סוכריות לעיטור. אוחזים בקיסם, טובלים את הסופגנייה עד מחציתה ביולו ואחר כך במזרה הסוכריות ואוכלים.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: