יום שבת, 06 ביוני 2020, י"ד סיון ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 050-5407068

חדשות במה קורא נט

חדשות בכפר יונה והסביבה, חדשות, חדשות בכפר יונה, חדשות השרון,חדשות פרדסיה,חדשות עמק חפר ובת חפר, מה קורא בכפר,

חדשות כפר יונה והשרון: הוראות הכשרה והגעלה לקראת הפסח

הרבנות כפר יונה עם הנחיות והוראות לקראת הגעת כלים והכשרתם והכשרת הבית לחג הפסח

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

לבנה דבח

עורכת והבעלים של מה קורא בכפר ומה קורא נט

makorebakfar@gmail.com

מאת: רון שלום

הרבנות כפר יונה עם הנחיות והוראות הכשרת הבית והגעלת כלים לקראת חג הפסח

הרבנות והמועצה הדתית כפר יונה מפרסמת הוראות הכשרת המטבח לפסח

כלים חשמליים:
מקרר ומקפיא - יש לנקות באופן יסודי. יש הנוהגים לכסות בנייר.
כיריים - יש לנקות היטב בחומרים חריפים כגון סנו תנורים וכו'. אחר הניקיון, יש ללבן בליבון קל את מסגרות המתכת (חצובות) עליהן עומדים הסירים מכל צדדיהן. ויש שנהגו לכסותן ברדיד אלומיניום. על המשטח יש לערות מים רותחים. יש נוהגים לכסות את מקום מעמד הסירים והמשטח ברדיד אלומיניום לכל ימי החג.
תנור אפיה - אין להשתמש בתנור 24 שעות לפני ההכשרה. יש לנקות את פנים התנור היטב בחומרים חריפים המיועדים לכך. אחר כך יש להסיק את התנור למשך כשעה, בדרגת החום המירבית. למנהג האשכנזים: יש המסתייגים מהכשרת תנור לפסח. אין כל אפשרות להכשיר תבניות אפיה.
מיקרוגל - לאחר נקיון יסודי מרתיחים במיקרוגל מים המעורבים בסבון בכלי כשר לפסח עד לדרגת החום המירבית. את המגש יש לנקות היטב ולהגעיל.
טורבו גל - יש להכשיר כתנור וכמיקרוגל כאחד.
מיקסר ובלנדר - יש לפתוח את בית המנוע ולנקותו היטב. כמו כן יש לנקות היטב את כל החלקים האחרים. לאחר מכן יש להגעיל במים רותחים את החלקים הבאים במגע עם אוכל.
יש הנוהגים להימנע מלהשתמש במיקסר שנשתמשו בו בחמץ.
פלטת שבת - לאחר נקיון יסודי יש לחמם למשך שעה. רצוי לכסותה בנייר אלומיניום.
קומקום חשמלי ומיחם מים לשבת - לאחר נקיון יסודי, יש למלא במים עד הסוף ולהרתיח. את מכסה המיחם יש להגעיל.
מדיח כלים - יש לנקות היטב מכל שאריות החמץ. אין להשתמש בו 24 שעות לפני ההכשרה. אח"כ, יש להפעילו בדרגת החום המירבית. את הרשתות יש להכשיר ע"יּ הגעלה או עירוי מים רותחים.
כלי אוכל:
סירים - סירי אלומיניום, נירוסטה וכו' מכשירם בהגעלה. את הידיות החיצוניות של הסיר, יש לנקות היטב.
מחבתות - למנהג ספרדים - די בהגעלה.
למנהג אשכנזים - יש ללבן. לפיכך אי אפשר להכשיר מחבת טפלון.
סכו"ם, מצקות - כנ"ל.
כלי פלסטיק - יש הנוהגים שלא להכשיר. הנזקק לכלים אלה יגעילם. (ויש מוסיפים שיעשה כן שלש פעמים)
כלי זכוכית רגילה - מנהג הספרדים - די בשטיפה והדחה.
מנהג אשכנזים - אם שמושם בצונן, יש להשרות ג' ימים.
אם שמושם בחמץ חם, נהגו שלא להכשיר (במטולה נהגנו להגעילם)
כלי זכוכית דורלקס, פיירקס, קורל, ארקופל, הרמוניה -
מנהג ספרדים - הגעלה ברותחים.
מנהג אשכנזים - הגעלה ג' פעמים.
ואין להכשיר אם אופים בהם מאכלי חמץ.
כלי חרס, פורצלן, חרסינה וכו' - אין אפשרות להכשירם.
טרמוס - הגעלה.
בקבוק לתינוקות - אם משתמשים בו בחמץ, ראוי להחליפו לפסח.
מפת שולחן - די בכיבוס.
רהיטים:
שולחן אוכל עם פורמיקה - עירוי מים רותחים.
שולחן אוכל ללא פורמיקה - ניקוי יסודי ומפה לכל משך ימי החג.
כיסאות - די בניקיון יסודי.
שאר הרהיטים בבית - אם באים במגע עם חמץ במשך ימות השנה(כגון: ספת הסלון וכו') יש לנקות ולהבריש היטב.
רכב- יש להוציא את השטיחים ולנקות. אין צורך לפרק את הרכב

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: