יום שבת, 19 בינואר 2019, י"ג שבט ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 050-5407068

חדשות במה קורא נט

חדשות בכפר יונה והסביבה, חדשות, חדשות בכפר יונה, חדשות השרון,חדשות פרדסיה,חדשות עמק חפר ובת חפר, מה קורא בכפר,

נעים להכיר: יקב אלכסנדר בבית יצחק

שוכן במושב הוותיק בית יצחק שבלב השרון, יקב עילית משפחתי, שהפך עם השנים לאחד היקבים המובילים בישראל

פורסם בתאריך:


 

יקב אלכסנדר, השוכן במושב הוותיק בית יצחק שבלב השרון, הוא יקב עילית משפחתי, אשר הפך עם השנים לאחד היקבים המובילים בישראל

היקב הוקם בשנת 1996 על ידי יורם שלום, על הנחלה המשפחתית, ונושא את שם אביו אלכסנדר שלום ז"ל, ממנו קיבל את ההשראה ואת האהבה ליין.

היקב ממשיך מסורת בת מאה ועשרים שנים של עשיית יין, שהחלה באיטליה ובתוניסיה שם ייצרו סבו ואביו של יורם יין ביתי.

בשנות פעילותו צבר יקב אלכסנדר מוניטין מצוין וקצר הצלחות רבות ופרסים מכובדים בארץ וברחבי העולם.

אמנות עשיית היין של יקב אלכסנדר משלבת מסורת ותרבות יין משפחתית, תשוקה ויצירתיות, לצד ידע עדכני וטכנולוגיה חדשנית. 

איכות היין מתחילה בתנאי הקרקע הייחודיים בכרמים, הממוקמים במיקרו אקלים אידיאלי לגידול ענבי יין, לצד משטר מים קפדני ושימוש באגרו-טכנולוגיה מתקדמת.

חשובים לא פחות הם הכורמים המסורים והמנוסים , הסוגדים לעבודתם ולקדושת הגפן ומבטיחים איכות ענבים אופטימלית. כל אלה, לצד טכניקות הייצור הקפדניות ביקב והגישה האינטימית המעניקה יחס אישי לכל חבית ולכל בקבוק - מאפשרים ליצור יין אקסקלוסיבי, ברמה בינלאומית ובאיכות בלתי מתפשרת.

היקב מציע סיור חוותי והכרות אישית עם עם עולם היין במסגרות שונות- ביקורים,  קורסים, ערבי טעימות  ואירועים אינטימיים, ליחידים ולקבוצות.

ייצור היין

אמנות עשיית היין של יקב אלכסנדר משלבת מסורת ותרבות יין משפחתית, תשוקה ויצירתיות, לצד ידע עדכני וטכנולוגיה חדשנית. הצירוף של תנאי הקרקע בכרמים, הממוקמים במיקרו אקלים אידיאלי לגידול ענבי יין, עם כורמים מסורים ומנוסים, הסוגדים לעבודתם, מבטיחים איכות ענבים אופטימלית. כל אלה, לצד טכניקות ייצור קפדניות וגישה אינטימית המעניקה יחס אישי לכל בקבוק – מאפשרים לנו ליצור יין אקסקלוסיבי, באיכות בלתי מתפשרת, שנה אחרי שנה.

 

האני מאמין של יקב אלכסנדר הוא שיין גדול

מתחיל בענבים איכותיים.

הכרמים של היקב ממוקמים בגליל העליון, מבין המקומות הגבוהים ביותר בארץ שבהם קיים מיקרו-אקלים אידיאלי לגידול ענבי יין. דגש רב מושם על שימוש באגרו-טכנולוגיה מתקדמת לצד משטר מים קפדני, תוך הקפדה על יבול נמוך לגפן. מעקב צמוד אחר תהליך הבשלת הענבים ובחירה קפדנית של יום הבציר מבטיחים איכות ענבים אופטימלית.

יקב אלכסנדר חתום על חוזים ארוכי טווח עם מספר כורמים מהגליל העליון. כורמים מסורים ומנוסים הסוגדים לעבודתם ולקדושת הגפן ומבטיחים איכות ענבים אופטימלית. סדרת אלכסנדר הגדול של אלכסנדר מיוצרת מענבים שנבצרים מכרם בן למעלה מ30 שנה.

 

רוברט פרקר מדרג את יינות יקב אלכסנדר

 אמרולו 2011 מקבל מ"רוברט פארקר" ציון 94

של יקב אלכסנדר

יקב אלכסנדר עושה היסטוריה, עם הציון הגבוה ביותר שקיבל יין ישראלי, על ידי רוברט פארקר

בטעימה של יינות ישראלים שהתפרסמה באתר של רוברט פארקר- מבקר היין המוערך בעולם, זכה אלכסנדר הגדול,  אמרולו 2011 של יקב אלכסנדר לציון הגבוה ביותר שניתן אי פעם ליין ישראלי- 94 נקודות.

הטעימה נערכה ע"י צוותו של פארקר בראשם מארק סקוויר, שמלבד האמרולו, גם שיבחו והעניקו ציונים גבוהים, של 90 ומעלה, ליינות נוספים של היקב: אלכסנדר הגדול, גרנד רזרב 2010- 93 נקודות, אלכסנדר הגדול, קברנה סוביניון 2011-  90 נקודות, אלכסנדר הגדול שרדונה קליאופטרה 2013 – 90  נקודות. ציונים אלה הינם הישג חסר תקדים ליקב ישראלי.

בחוות הדעת על האמורלו 2011, כתב מארק סקוויר כי: "מבנה היין מרשים ביותר. זהו אמרולו גדול ועצמתי, בעל סיומת ארוכה ומתמשכת…. היין נהדר לשתייה, גם ביום המחרת…. מי שאוהב את הסגנון, יאהב מאוד את היין. באופן כללי, זה יין מצוין, כי הוא פשוט מתפוצץ בטעמי פירות עסיסיים…. זה היין האהוב עלי ביותר מיינות היקב. מתאים לשתייה 2015-2030"

 

סיור ביקב כולל-

 

סיור באזור חוות המכלים עם הדרכה-איך יוצרים יין,  ההיסטוריה של היין וכו', ביקור במרתף יינות, טעימות מקצועיות, עם  3 4 סוגי יין לטעימה  לצד אירוח עם גבינות וביקור בחנות היינות.

 

מחיר סיור טעימות יין 100 ₪ לאדם כולל גבינות 150 ₪

לתאום ביקור במרכז המבקרים של "יקב אלכסנדר":

יורם 054-4350180

 

שעות פעילות היקב:

בימים א-ה בין השעות 9:00 - 17:00 ביום ו בין השעות 9:00 - 13:00.

מחיר ביקור החל מ 100 ₪ לאדם -כולל 3-4 טעימות יין וגבינות

 

http://www.alexander-winery.com/

 

 

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה:
1
מקום פצצה
דוד שני | 20:30   06.01.19